Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Svobodová-Ptáčníková: Ve finále chci bojovat o medaili

Praha - Česká výprava atletů ve středu odletí do dějiště evropského halového šampionátu ve švédském Göteborgu. Mezi kandidáty na medaile patří mimo jiné i čtvrtkařka Denisa Rosolová a tyčkařka Jiřina Svobodová-Ptáčníková, která se o víkendu blýskla skvělým výkonem na mítinku ve Stockholmu.

Jiřina Svobodová-Ptáčníková
zdroj: Gettyimages autor: Mike Hewitt

Vypadá to, že Jiřina Svobodová-Ptáčníková si formu načasovala, jak nejlépe mohla. Na zmíněném mítinku ve Stockholmu skončila třetí a před mistrovstvím Evropy se cítí dobře. "Trošku jsme přitrénovali, tak uvidím, co to se mnou udělá v tu pravou chvíli. Ale začínám se cítit už jistěji na té tyči, i technicky už to začíná vypadat lépe, takže já doufám, že udělám maximum pro to, abych byla spokojená," řekla tyčkařka.

Halová sezona ale neprobíhala úplně podle jejích představ. Na začátku se sice cítila silná, ale technika jí dělala potíže. Na mítinku v Pardubicích dokonce neskočila základní výšku. "Byla jsem z toho docela špatná, ale to se stane občas každému. Jelena (Isinbajevová) taky občas nezaložila a druhý den byla schopna skočit 'svěťák,'" jmenovala světovou rekordmanku.

Pak ale přišly mítink v Doněcku a zejména minulý týden závod ve Stockholmu, kde předvedla svůj druhý nejlepší halový výkon kariéry 464 cm. "Docela jsem si tam spravila chuť. Skákala jsem pro radost, chytla jsem se technicky a v Göteborgu to snad bude ještě lepší. Chci ve finále bojovat o medaili," řekla. "Zajímavé je, že v tréninku jsem předváděla na úvod sezony výkony na hranici osobáků, ale teď, čím víc ztrácím rychlost a slábnu, tak to jde nahoru a začínám se sžívat s technikou," uvedla.

Denisu Rosolovu čeká v teborgu čtyřistametrová trať a i ona má před víkendovým podnikem slušnou formu. "Já jsem výjimečně úplně v pohodě. Jsem i nějaká docela sebevědomá, ale spíš to nedávám moc najevo. Ale právě jsem nějaká v klidu, tak uvidíme, co z toho bude," říká Rosolová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články