Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Svoboda nevěří, že se letos vrátí nad překážky

Praha - Halový mistr Evropy v běhu na 60 metrů překážek Petr Svoboda se smiřuje s tím, že kvůli zranění paty do letošní hlavní sezony vůbec nezasáhne. Nohu si poranil na květnovém soustředění na Kanárských ostrovech a pata ho stále zlobí. "Nepřijde mi, že by se to moc lepšilo. Už jsem skeptický, zda vůbec letos ještě začnu závodit. Sice ještě čekám na výsledky nějakých vyšetření, ale na takových 70 procent bych řekl, že pro mě sezona skončila dříve, než začala," uvedl český rekordman pro server atletika.cz.

Už začíná myslet na následující olympijský rok. "Chci být v nejlepší formě," prohlásil překážkář pražského Olympu, který se chystal na mistrovství světa v Tegu obhajovat či vylepšit šesté místo z předloňského šampionátu v Berlíně.

Také běžec Jakub Holuša, který upadl na patnáctistovce v Oslu, se vypořádává se zdravotními potížemi. Pád na patnáctistovce ovlivnil i jeho starty na Memoriálu Josefa Odložila a na ME družstev ve Stockholmu. Spekulace o únavové zlomenině se však nepotvrdily. "Vypadá to na hodně pohmožděnou tkáň mezi nártem a kotníkem. Od předminulého víkendu se to rapidně zlepšilo, už jsem zkoušel i klusat a docela to šlo. Ale třeba běhání rovinek je ještě vyloučené, přes špičku to bolí hodně," citoval Holušu server atletika.cz.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články