Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Světová rekordmanka v maratonu Keitanyová na MS startovat nebude

Nairobi - Nejrychlejší maratonkyně historie v čistě ženském závodě Mary Keitanyová nebude startovat na mistrovství světa v Londýně. Pozvánku do keňské reprezentace odmítla s vysvětlením, že se nestihne vrátit do formy po londýnském maratonu, kde 23. dubna rekordní čas zaběhla.

Mary Keitanyová
zdroj: AP

Výkonem 2:17:01 tehdy o 41 sekund překonala rekord v ženském závodě Britky Pauly Radcliffeové. Ta v roce 2003 právě v metropoli nad Temží zvítězila za 2:15:25. Tehdy však na trati těžila z pomoci dvou mužských vodičů.

O světové medaile budou maratonkyně v Londýně bojovat 6. srpna. Keitanyové více než tříměsíční odstup mezi londýnskými závody na kompletní regeneraci nestačí. Nechtěla by Keňu zklamat bídným vystoupením na MS.

"Moje tělo potřebuje dobrý odpočinek po zaběhnutí světového rekordu. Navíc jsem si v únoru vytvořila osobní rekord na půlmaraton. Chtěla jsem si být stoprocentně jistá, že v Londýně poběžím o vítězství, ale to stávající okolnosti neumožňují. Ať je vybrán někdo jiný," řekla Keitanyová keňskému listu Nation Sports.

Pozvánku do keňského výběru pro MS odmítla také vítězka posledních dvou ročníků maratonu v Chicagu Florence Kiplagatová. Stále ještě léčí zdravotní problémy z dubnového maratonu v Londýně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články