Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Straková a Špotáková vyhrály ve Štrasburku

Štrasburk- Oštěpařka Barbora Špotáková a výškařka Iva Straková vyhrály středeční mítink ve Štrasburku. Obě české atletky ve Francii zaznamenaly svá letošní maxima. Olympijská vítězka a mistryně světa Špotáková překonala o 35 cm svůj týden starý výkon z prvního závodu sezony v Turnově a hodila 66,31 metru, Straková skočila 193 cm a zůstala dva centimetry za A limitem pro účast na světovém šampionátu v Berlíně.


Svou velkou německou soupeřku Christnu Obergföllovou ve Štrasburku porazila sedmadvacetiletá Špotáková o téměř čtyři metry (62,33) a o něco se přiblížila jejímu nejlepšímu výkonu sezony 68,40, jehož Němka dosáhla v květnu v Halle.

"Byl to pohodový závod, 66,31 lehce prvním pokusem," řekla Špotáková webu Českého atletického svazu. "Bohužel stadion měl zvláštní perspektivu, vypadalo to daleko, ale nikomu to moc nelítalo. Šla jsem jen tři pokusy a závod si užívala. Bylo to příjemné zastavení, francouzská pohoda mě uchvátila," dodala světová rekordmanka. Čtvrté místo obsadila slabým výkonem 54,37 druhá Češka Jarmila Klimešová.

Výškařka Straková vylepšila o jeden centimetr své dosavadní letošní maximum a porazila trio soupeřek, jež skočily shodně 191 cm. "Skákalo se mi dobře, ale pak mě začalo tahat lýtko a už to bylo z mé strany opatrnější," uvedla.

Na stupně vítězů se ve Štrasburku dostaly také půlkařka Veronika Mráčková (třetí za 2:06,28) a tyčkařka Jiřina Ptáčníková, jež obsadila za výkon 431 cm druhé místo. Na dvoustovce skončil čtvrtý Jiří Vojtík za 21,33, první start po nemoci absolvoval půlkař Jakub Holuša a doběhl šestý v čase 1:50,44.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články