Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Stewartová posunula půlmaratonský rekord, brzy začne s přípravou na maraton. Startovat chce na ME

Moira Stewartová je novou českou rekordmankou v půlmaratonu, v Istanbulu zaběhla čas 1:10:14. Česká vytrvalkyně má ale velké ambice hlavně na dvojnásobné distanci. Už brzy se začne připravovat na srpnové ME, které proběhne v Mnichově.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Nová půlmaratonská rekordmanka Moira Stewartová

Před rokem v Římě jí ještě půlmaratonský rekord neuznali – trať neodpovídala, podobně jako třeba Bostonský maraton, regulím Světové atletiky. Nyní už v Istanbulu její čas 1:10:14 platil a je novým uznaným českým rekordem. "A snad to někdy zaběhnu i pod tu hodinu a deset minut," usmívá se Stewartová.

"Trať byla docela vlnitá, člověk běžící v tempu to cítí. Bylo to docela náročné," popisuje tureckou trať, na které skončila dvanáctá celkově a třetí z evropských vytrvalkyň.

Na další půlmaraton se v nejbližší době nechystá a zřejmě nepoběží ani MČR v Pardubicích, které se uskuteční o příštím víkendu. "Dva půlmaratony takto blízko za sebou by bylo moc náročné. Únava se nasčítá," říká česká běžkyně. Startovat by však měla v létě na evropském mistrovství v Mnichově, a to na maratonské distanci.

"Musím na to pozměnit trénink, budu běhat velké objemy, dlouhé tempové tréninky. Musím se taky naučit víc jíst a pít při běhu. Je u toho třeba řešit víc věcí než jen samotné běhání," vysvětluje.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články