Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Start RunCzech zvládli nejlépe Bláha a Dani

Pětikilometrovým závodem na letišti v Karlových Varech odstartoval seriál běžeckých závodů RunCzech. Trasu mimo tradiční centrum organizátoři vybrali z důvodu omezení hromadných akcí ve městech. Z téměř devíti stovek účastníků zvítězili na přistávací dráze Jiří Bláha a Michaela Dani. Další letištní závody budou v Českých Budějovicích a v Praze.

Runway Run Karlovy Vary
zdroj: facebook.com/runczech

Regulérní seriál RunCzech, jehož závody se letos zatím nemohly konat kvůli koronaviru, by měl začít 30. srpna půlmaratonem v Olomouci. Pražský půlmaraton a maraton s plánovanou účastí mnoha tisíc běžců jsou zatím naplánované na 6. září a 11. října. Aktuální informace o jejich osudu a případných organizačních opatřeních zatím pořadatelé nezveřejnili.

Zejména pro rekreační běžce mezitím RunCzech připravil program na letištích, která jsou vzhledem ke koronavirovým omezením mimořádně prázdná. Na každém z nich budou na programu dva pětikilometrové běhy  první v úvodní den akce od 21 hodin, druhý následující den od 8:30. Závodníci se budou prezentovat u odbavovacích přepážek, cestou na start projdou kontrolním rámem a bránou a v cíli dostanou medaili. Nedělní program doplní tradiční rodinný běh a nesoutěžní běhy pro nejmenší.

Po víkendu v Karlových Varech budou mít běžci tutéž příležitost v pátek 10. a v sobotu 11. července na letišti v Českých Budějovicích a o víkendu 18. a 19. července na Letišti Václava Havla v Praze.

Je nám líto, video expirovalo.
Na letišti v Karlových Varech triumfovali Bláha a Dani

První srpnový den se bude v areálu plzeňského pivovaru probíhat historickým sklepením, kde se dodnes vyrábí pivo tradiční metodou. Účastníci závodu na 5,5 kilometru mohou vidět model pivovaru z konce 19. století a varnu z 30. let minulého století. Celkem budou na programu tři závody v 9:00, 18:15 a 19:30. Mezitím se uskuteční nesoutěžní běhy pro rodiny a děti.

V rámci preventivních opatření nebudou na místě převlékárny ani úschovna.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články