Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Start Diamantové ligy se odkládá. Atleti oželí Dauhá a čínské mítinky

Diamantová liga odložila své první tři mítinky. Kvůli pandemii koronaviru se nebude závodit v Dauhá (17. dubna) a v Číně (9. a 16. května).

Diamantová liga v Bruselu
zdroj: Reuters

V Dauhá měli závodit oštěpaři a koulaři, takže se mohli představit Jakub Vadlejch a Tomáš Staněk. V programu obou čínských mítinků měly být ženský oštěp a závod na 400 metrů překážek žen, kde mohly závodit Nikola Ogrodníková s Barborou Špotákovou nebo Zuzana Hejnová.

Mítink v Šanghaji, který měl být 16. května, se uskuteční 13. srpna. Termíny ostatních dvou odložených mítinků ještě organizátoři neurčili. Je ale možné, že budou až po finálovém mítinku v Curychu naplánovaném na 11. září. Aktuálně by měla Diamantová liga začít 24. května ve Stockholmu.

Nereálný se zdá aktuálně být také závod v Itálii naplánovaný na 28. května do Neapole, protože právě země na Apeninském poloostrově je nejvíce postiženým evropským státem. 

K odložení pořadatelé přistoupili vzhledem ke globální situaci. Katar na 30 dnů zastavil veškeré národní i mezinárodní akce a z řady zemí je tam zakázáno vyjet. V Číně je epidemie na rozdíl od Evropy na ústupu a konaly se tam první atletické závody, ale pořadatelé měli málo času na přípravu a vzhledem k omezení cestování by bylo pro sportovce obtížné se na mítinky dostat.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články