Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Staňkovi se podařil mítink v Nehvizdech. Překonal 21 metrů a vede tabulky

Tomáš Staněk předvedl na halovém mítinku v Nehvizdech nejlepší letošní výkon 21,23 metru. Český rekordman se za hranici 21 metrů dostal třikrát z pěti zdařených pokusů.

Český koulař Tomáš Staněk
zdroj: ČTK/PR/ASC Dukla autor: Ivana Roháčková

Staněk jako druhý koulař v začínající sezoně překonal 21 metrů, tabulky dosud vedl Srb Asmir Kolašinac výkonem 21,06. I další dva Staňkovy pokusy by na Kolašinace stačily.

Už ve druhé sérii předvedl rekord mítinku 21,09, v páté se zlepšil na 21,22. Nejdelším pokusem soutěž zakončil, druhé místo obsadil Polák Jakub Szyszkowski výkonem 20,31.

Je nám líto, video expirovalo.
Staněk se opakovaně dostal za 21 metrů a vede letošní tabulky

Staněk přesto nebyl úplně nadšený. "Všechny pokusy byly v konci takový, že jsem vystrčil zadek a sklonil hlavu, takže nenabraly ten správnej kopec. A to dělá trošku tu stopu dolů, škoda, ale série výborná," řekl přece jen spokojený Staněk.

"V Jablonci jsem byl dost opatrnej, protože jsme lehce změnili techniku a furt se na tom pracuje. Ale konečně je tam energie, jak se nebojím a pustím to tam, a na tomhle se dá stavět," dodal svěřenec Petra Stehlíka.

Hvězdy v Nehvizdech, halový atletický mítink:

Muži - výška: 1. Wilson (Bahr.) 226, dálka: 1. Isačenkov (Ukr.) 796, koule: 1. Staněk (ČR) 21,23, 2. Szyszkowski (Pol.) 20,31, 3. Arnaudov (Běl.) 20,13.

Ženy - výška: 1. Szabóová 188, dálka: 1. Nguyenová (obě Maď.) 649.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články