Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Staněk vyhrál v Jablonci, ale štěstím nesršel. Házel jsem hrozně špatně, přiznal sebekriticky

Koulař Tomáš Staněk vstoupil do halové sezony vítězstvím na tradičním mítinku Jablonecká hala, kde obhájil loňské prvenství výkonem 20,06 metru.

Staněk předvedl nejlepší výkon hned v první sérii. Dalšími pokusy už hranici 20 metrů nepřekonal. Druhého Portugalce Tsanka Arnaudova porazil o tři centimetry.

"I vinou zranění, které jsem měl asi před dvěma týdny – natržený boj –, tak jsem se o to asi podvědomě trošku bál. Ještě jsme měnili techniku… Házel jsem hrozně špatně, chce to ještě vyladit a dozrát," uvedl český reprezentant.

Staněk se po nevydařené loňské letní sezoně k Petrovi Stehlíkovi vrátil po dvouleté spolupráci s Janem Tylčem.

"V technici jsem se trápil dost dlouho, vlastně tři měsíce. I když jsem byl celou přípravu zdravý, v létě to nebylo takové, jak bych chtěl," popsal Staněk.

Je nám líto, video expirovalo.
V Jablonci vyhráli Staněk i Stromšík

"Chyby za dva roky se nasčítaly, v jednom závodě to nejde, neodstraníte všechno hned. Chyb za dva roky se v technice nastřádalo, to nějaký čas potrvá," uvedl Staňkův staronový kouč, který svého svěřence přivedl do světa velké atletiky.

Během pětileté spolupráce získali stříbro na halovém evropském šampionátu 2017 a Staněk překonal výkonem 22,17 metru letitý národní rekord Remigia Machury. Pak osobní problémy kouče jejich spolupráci přerušily. Nyní by mu měl znovu pomoci k návratu mezi světovou elitu.

Ozdobou letošního ročníku Jablonecké haly byl také souboj českých sprinterských rekordmanů Zdeňka Stromšíka a Jana Veleby. Oba sprinteři postoupili z rozběhů šedesátky do finále suverénně. V boji o celkové vítězství se drželi bok po boku, až v závěru rozhodl větší předklon Zdeňka Stromšíka. Vítkovický atlet zvítězil časem 6,66, kterým zaostal o pouhé tři setiny za limitem pro start na halovém světovém šampionátu. Druhého Jana Velebu Stromšík porazil o jedinou setinu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články