Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Staněk vstupuje do Diamantové ligy. Ve Florencii potká Kovacse s Walshem

První letošní start v Diamantové lize čeká Tomáše Staňka. Na mítinku ve Florencii bude jediným českým atletem. Světový rekordman Ryan Crouser na startu sice nebude, ale závodit budou Joe Kovacs i Thomas Walsh. Přímý přenos sledujte od 20:00 na ČT sport Plus.

Tomáš Staněk
zdroj: Reuters

Český rekrodman Staněk vstoupil do sezony v Turnově kvalitním výkonem 21,71 metru. Nejlepším Evropanem aktuální sezony je ale o tři centimetry lepší Zane Weir, který bude ve Florencii favoritem domácích fanoušků. Ve startovní listině jsou dva vrhači, kteří už letos poslali kouli za 22 metrů - Američan Joe Kovacs (22,69) a Novozélanďan Tom Walsh (22,12).

Ani ve Florencii nedojde na očekávaný sprinterský souboj Jacobse a světového šampiona Freda Kerleyho. Jacobs musel znovu odložit start do sezony. Pořadatelé místo něj sehnali vicemistra světa Marvina Bracyho, takže ve Florencii budou všichni Američané, kteří opanovali stupně vítězů na MS. Třetím do party je bronzový medailista Trayvon Bromell. Domácí hvězdou bude objev halové sezony Samuele Ceccarelli, jenž na HME porazil i Jacobse a vyhrál závod na 60 metrů.

V závodě na 400 metrů překážek se poprvé v tomto ročníku Diamantové ligy představí Nizozemka Femke Bolová, která vede světové tabulky časem 53,12 z menšího mítinku v Belgii. V konkurenci vítězky z Rabatu Shamier Littleové a Jamajčanky Rushell Claytonové by se mohla dostat pod 53 sekund. Dlouhé překážky poběží také Američanka Anna Hallová, jež o víkendu vyhrála sedmiboj na prestižním mítinku v Götzisu.

Hvězdnému startovnímu poli tyčkařek vévodí Američanky Katie Moonová a Sandi Morrisová, které doplňuje bronzová medailistka z MS Nina Kennedyová z Austrálie.

První venkovní závod v její hlavní disciplíně čeká olympijskou vítězku a dvojnásobnou mistryni světa v dálce Malaiku Mihambovou. Na skvělé vystoupení z haly se bude snažit v dálkařském sektoru navázat Britka Jazmin Sawyersová, která v osobním rekordu 700 centimetrů překvapivě ovládla březnové halové mistrovství Evropy v Istanbulu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články