Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Staněk vstoupí do sezony s cílem znovu hodit 22 metrů. Se vším jsem spokojený, tvrdí

Natěšený na závody a s dobrým pocitem ze zimní přípravy vstoupí do nové sezony koulař Tomáš Staněk. Ten se v sobotu představí na mítinku v Jablonci. Po halové části, jejímž vrcholem bude mistrovství světa v Glasgow, už bude přípravu ladit směrem k olympijským hrám v Paříži, kde už má účast zajištěnou. Po letech by rád znovu překonal hranici 22 metrů, která mu odolává od roku 2018, kdy si výkonem 22,17 vytvořil osobní rekord.

"Každý rok je to hodně blízko. Vzadu tam hryže takový červíček, ale těch 22 tam ještě není. Třeba v létě jsem měl úplně snovou formu, že se to dalo posunout úplně jinam. To číslo u mého jména by se určitě dalo upravit," uvedl český rekordman, jenž se před časem vrátil z tradičního soustředění v Jihoafrické republice.

"Se vším jsem víceméně spokojený, i rychlostně a skočně jsem na tom dobře. Jediné, co mi v tréninku trošku vázne, je technika. Sice hážu docela daleko, ale chtěl bych z toho mít lepší pocity. Jsem na sebe trošku perfekcionista," řekl dvaatřicetiletý Staněk. Je rád, že mu až na drobné problémy s loni pochroumaným kolenem drží zdraví a že díky dostatku kvalitních halových mítinků v Česku nemusí příliš cestovat.

"Chci jít pár dobrých závodů, když mám možnost necestovat daleko. Prostě využít trénink a snažit se hodit co nejdál," prohlásil bronzový z halového MS 2018 i předloňského evropského šampionátu na dráze. Kromě Jablonce hodlá startovat také na World Indoor Tour zlaté kategorie v Ostravě či v Nehvizdech. Chystá se i na mítink v Liévinu, komplikovanou cestu do Astany naopak zrušil.

Po halovém MS v Glasgow na začátku března se otec půlročního Filipa na více než měsíc znovu vypraví připravovat do Jižní Afriky, následovat bude dvoutýdenní soustředění na Kanárských ostrovech. Potom už by chtěl být v dobré formě směrem k červnovému mistrovství Evropy v Římě. "Pak už to jenom lehce nabalit a ještě trošku vyladit na olympiádu," prohlásil Staněk, který na Hrách v Riu i v Tokiu nepostoupil z kvalifikace.

Konkrétní cíle si Staněk, jemuž se na rozdíl od čtvrté příčky z Londýna 2017 nevydařilo loňské MS v Budapešti, dávat nechce. "Nebudu říkat, že chci přivézt medaili tam odsud a tam odsud, protože každý závod je specifický. Když se připravím ve zdraví a všechno bude šlapat, tak nevidím důvod, proč bych nemohl přidat něco do sbírky," prohlásil čtyřnásobný medailista z evropských halových šampionátů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články