Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Staněk potřebuje daleký pokus. V Paříži se rozhodne o finalistech Diamantové ligy

Jediným českým zástupcem na Diamantové lize v Paříži bude Tomáš Staněk. Český koulař chce postoupit mezi osmičku nejlepších pro finále prestižního seriálu. Mítink v Paříži uzavře kvalifikační program DL, po něm už budou následovat jen finále v Curychu (29. srpna) a Bruselu (6. září). Přímý přenos sledujte od 20:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Tomáš Staněk
zdroj: Reuters

Mužská koule bude v Paříži mimořádně nabitá. Vedle Bertemese budou o vítězství bojovat další čtyři koulaři s letošními maximy přes 22 metrů v čele s druhým mužem světových tabulek Darlanem Romanim z Brazílie (22,61).

Staňka může z poslední osmé postupové příčky pro finále Diamantové ligy sesadit Srb Filip Mihaljevič a především Lucemburčan Bob Bertemes, který si letos posunul osobní rekord až na 22,22 metru.

Pařížský stadion Charlety, kde se bude za rok bojovat o evropské tituly, přivítá i norského překážkáře Karstena Warholma. Úřadující mistr světa letos dvakrát překonal evropský rekord, před měsícem v Londýně ho stlačil na 47,12. Začátkem srpna ale musel kvůli žaludečním problémům vynechat první ligu mistrovství Evropy družstev.

Na návrat po únavové zlomenině v chodidle odhalené v květnu se chystá olympijský vítěz a mistr světa v běhu na 3000 metrů překážek Conseslus Kipruto. Keňský běžec se v Paříži utká mimo jiné s Maročanem Soufianem El Bakkalim, kterého loni ve finále Diamantové ligy porazil, i když většinu závodu běžel bez levé tretry.

Součástí programu bude doplňkově i trojboj, ve kterém si bude moci otestovat formu světový rekordman v desetiboji Kévin Mayer. Vícebojaře čekají koule, dálka a překážky. Prvním diamantovým závodem bude mužská koule od 18:02.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články