Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Staněk ovládl mítink ve Varšavě a vyrovnal vlastní český rekord

Varšava - Koulař Tomáš Staněk vyhrál dnešní Memoriál Kamily Skolimowské ve Varšavě výkonem 22,01 metru, kterým vyrovnal vlastní český rekord. Šestadvacetiletý vrhač se blýskl dalekým vrhem devět dní poté, co mu na mistrovství světa v Londýně unikla o pět centimetrů bronzová medaile.

Tomáš Staněk
zdroj: Reuters

Staněk předvedl nejdelší pokus v páté sérii a připravil o vítězství olympijského vítěze z Ria de Janeiro Američana Ryana Crousera (21,68). Zároveň letošní halový vicemistr Evropy překonal rekord mítinku Američana Reese Hoffy z roku 2012. Téměř třicet let staré české maximum Remigia Machury vylepšil Staněk v červnu v Německu.

"Chvíli trvalo, než jsem si zvykl na kruh a přizpůsobil mu techniku, ale naštěstí to vyšlo. Pokus měl ohromnou energii dopředu, ale na můj vkus byl nízký. Zhodnotím to až později po analýze, ale jsem víc než spokojený," uvedl Staněk, jenž se v neděli zúčastní mítinku Diamantové ligy v Birminghamu.

Je nám líto, video expirovalo.
Koulař Staněk zvítězil na mítinku ve Varšavě

V tříčlenné soutěži výškařek obsadila třetí místo jedenáctá žena z MS Michaela Hrubá, jež skočila 188 cm. Stejně jako v Londýně vyhrála Ruska Marija Lasickeneová za 195 cm. Třetí byl i Petr Svoboda na 110 m překážek, které zvládl za 13,69. Ve skoku o tyči skončil pátý Michal Balner, jehož výkon 541 cm byl přesně o půl metru horší než vítězný pokus Francouze Renauda Lavillenieho.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články