Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Staněk: Ceremoniál byl horší, než když nám medaile předávali u záchodků

Cítím velkou hořkost. Takovými slovy hodnotil medailový ceremoniál na HME v atletice v Toruni Tomáš Staněk. Čerstvému mistru Evropy se podoba předávání cenných kovů vůbec nelíbila. Medaili si musel na krk pověsit sám, vlajku viděl jen v digitální podobě.

Tomáš Staněk
zdroj: ČTK/AP autor: Czarek Sokolowski

Před dvěma lety v Glasgow koulaři dostávali medaile na chodbě u východu z haly v sousedství automatů na občerstvení a reklamních stánků. Tam pořadatelé umístili stupně vítězů, než je po kritice vrátili pro všechna vyhlášení do haly.

I tentokrát měl ceremoniál k normálu daleko. "V zákulisí jsme si medaili museli nasadit sami," uvedl Staněk. Epidemiologickou situaci chápe, ale v Toruni jsou všichni aktéři stejně jako na jiných velkých sportovních akcích často testovaní a žijí v bublině.

"Kdyby mi někdo klidně v nějaké plynové masce, v rukavicích, ve skafandru předal medaili a mělo to nějaký punc a glanc té slavnostní chvíle, asi by to nebylo takový trošku zklamání. Nicméně tu medaili mám a to je to, proč jsme sem přijeli," prohlásil.

Těšil se, že vlajku uvidí jinak než v digitální podobě. "Ještě jsme na ty vlajky skoro neviděli, protože obrazovka byla otočená na druhou stranu," popisoval Staněk České televizi.

Prožíval proto rozporuplné pocity. "Radost rozhodně mám. Ale byla tam i taková ta hořkost. Když jsem byl v Glasgow a předávali nám medaile u záchodků, tak jsem si říkal, že už nic horšího přijít nemůže. A je to tady," poznamenal.

Devětadvacetiletý svěřenec Petra Stehlíka si může spravit chuť dalším úspěchem. "Trenér říkal, že si to budu muset vylepšit. Až nebude taková situace tak vyhrát ještě něco," doplnil s úsměvem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články