Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Stále rekordní Kratochvílová má svou autobiografii

Praha - Po osmadvaceti letech, v roce, kdy její světový rekord v běhu na 800 metrů přetrval třicet let, se na pulty českých knihkupectví dostává opět kniha o slavné atletce Jarmile Kratochvílové. Publikace s názvem Fenomén Jarmila je souhrnem jejích zážitků z atletiky, ale také z celého dosavadního života trenérky.

Jarmila Kratochvílová
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šuláková

V roce 1985 vyšla kniha z pera samotné atletky a tehdejšího kouče Miroslava Kváče, v níž popisovala největší úspěchy kariéry, stříbrnou olympijskou medaili z Moskvy, dva tituly mistryně světa z Helsinek 1983, ale nemohla popsat smutek kvůli neúčasti na hrách v roce 1984 v Los Angeles vinou bojkotu komunistických zemí.

"Už je to ale historie, tak to bylo, nemohu pořád dokola říkat, že to pro mě byla strašná škoda, i když to v té knize samozřejmě je," řekla při křtu knihy Kratochvílová. Publikace je shrnutím všeho důležitého, co se kdy o Kratochvílové napsalo. "O mně už bylo napsáno a řečeno tolik, že ani nevím, jestli jsem na sebe prozradila něco víc," usmívala se atletka.

Kratochvílová považuje za největší dar, že má atletiku i čáslavský stadion ráda i 46 let poté, co na něj vstoupila poprvé. "Je to můj život i teď. Kdo by tehdy řekl, že to tak bude. Takže ta kniha je spíš návodem, jak tu atletiku mít rád," dodala.

Je nám líto, video expirovalo.
Legenda české atletiky Jarmila Kratochvílová má autobiografii
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články