Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Štafeta čtvrtkařů doběhla na Bahamách čtvrtá

Nassau – Štafeta českých čtvrtkařů obsadila na mítinku World Relays na Bahamách dvanácté místo. Ve finále B skončil tým ve složení Patrik Šorm, Vít Müller, Michal Desenský, Jan Tesař čtvrtý.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští čtvrtkaři skončili na Bahamách čtvrtí

Soutěž čtvrtkařů vyhráli časem 3:02,13 Američané, ve štafetách na 4 x 200 metrů mužů a 4 x 100 metrů žen ale překvapivě nekralovali. V závodu sprinterek Američanky skončily po ztrátě kolíku hned na prvním úseku a jejich zaváhání využily k překvapivému triumfu Němky, které získaly i skalp Jamajčanek. Dvoustovku mužů ovládla v letošním nejlepším čase Kanada.

I přes tato zaváhání vyhráli američtí atleti během dvoudenního klání v Nassau pět z devíti soutěží a potřetí za sebou získali zlatý štafetový kolík. Tým USA získal i díky dvěma druhým a jednomu třetímu místu 60 bodů a o 21 bodů porazil stříbrnou Jamajku. Bronz brala Austrálie (24 bodů).

Osmička finalistů z každého závodu si zajistila právo startu na letošním mistrovství světa v Londýně. Dalších osm štafet se na srpnový šampionát probojuje na základě dvou výkonů dosažených v kvalifikačním období, což je cílem českých čtvrtkařů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články