Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sprinter Rodgers dopoval, jeho start v Tegu je ohrožen

Raleigh - Americký sprinter Mike Rodgers, čtyřka letošních světových tabulek v běhu na 100 metrů, neprošel dopingovým testem. V těle měl zakázaný stimulant a jeho start na mistrovství světa v Tegu je ohrožen. Předloňský mistr USA Rodgers letos zaběhl stovku za 9,85 sekundy a v Tegu mohl útočit na medaili. Ze sprinterů, kteří jsou v tabulkách před ním, je totiž Tyson Gay po operaci a Steve Mullings měl podle jamajských médií rovněž pozitivní dopingový test.

Sprinteři
zdroj: Isifa autor: EPA

Tresty za nález stimulantů se pohybují od napomenutí až k několikaměsíční zastavení činnosti. Rodgers požádal o kontrolu vzorku B, její výsledek však bude znám až dva dny po pondělním uzavření americké nominace. Světový šampionát začne 27. srpna, šestadvacetiletý Rodgers měl v Koreji běžet stovku a štafetu 4x100 metrů.

Podle Rodgersova agenta se zakázaná látka dostala do atletova těla omylem. "V Itálii šel s přáteli do klubu a dal si energetický nápoj. Ale přinesli mu bohužel jiný, než chtěl, jeden z těch, které obsahují stimulanty," řekl agent Tony Campbell agentuře Reuters.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články