Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Sprinter Gatlin se vrátil po dopingovém trestu vítězstvím

Rakvere (Estonsko) - Americký sprinter Justin Gatlin se vrátil na atletický ovál časem 10,24 na stovce a výhrou při mítinku v estonském Rakvere. Osmadvacetiletý Američan běžel poprvé po čtyřech letech, minulou sobotu mu vypršel čtyřletý trest za doping. Gatlin byl suspendován před čtyřmi lety poté, co vyrovnal světový rekord na stovce časem 9,77. O historický zápis ho ale připravil nález zvýšené hodnoty hormonu testosteronu. Za druhý dopingový prohřešek dostal původně osmiletý trest, který mu byl později zkrácen na polovinu. Distanc mu vypršel 24. července.

"Cítil jsem se dobře, čiperný," řekl Gatlin v rozhovoru pro agenturu AP. "Jsem ale trochu zklamaný časem. Jinak si myslím, že to byl dobrý návrat a příště doufám budu lepší," věřil. Podruhé se na start postaví opět v Estonsku, v neděli poběží v Tallinnu.

Olympijský vítěz stovky z Atén Gatlin nejdříve v Rakvere vyhrál rozběh v protivětru časem 10,34. Ve finále se o desetinu vteřiny zlepšil a porazil o sedm setin svého krajana J-Mee Samuelse.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články