Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Sprinter Ellington, který hledal sponzora na eBay, se dočkal

Londýn – Britský sprinter James Ellington neměl dostatek financí na přípravu na olympijské hry. Aby nezbytné prostředky získal, pokusil se vydražit sám sebe na internetovém aukčním serveru eBay. Místo řádného sponzora si ale Ellingtona "koupil" podvodník, peníze nikde a se sprinterovým tréninkem na olympiádu to vypadalo všelijak. Nyní se zdá, že Ellingtonům příběh skončí přece jen happy endem. Jeho novým sponzorem se stala firma na holicí strojky a kvalifikace na olympiádu je nyní plně v rukou britského sprintera.

James Ellington
zdroj: ČT24

James Ellington je poslední tři roky stálým členem britského národního sprinterského týmu, jeho největším individuálním úspěchem je 13. místo ze závodu na 200 m na loňském světovém šampionátu. Až dosud byl Ellington bez sponzora a podle svých slov si tak nemohl dovolit financovat svou tréninkovou přípravu, což by ho prý stálo možnost ucházet se o účast na olympijských hrách.

Nakonec se na britského sprintera usmálo štestí a poté, co ho napálil podvodník, projevila zájem o sponzoring firma na holicí strojky. "Teď, když mám konečně sponzora, můžu během přípravy na olympiádu opustit práci a stoprocentně se soustředit na trénink," svěřil se Ellington britskému listu The Telegraph. "Nyní už nemusím odcházet dřív z tréninků. Plně to pokryje mé náklady. Je to vážně skvělé," radoval se.

Ellington si je vědom, že nyní, když dosáhl finančního zajištění, po kterém toužil, splnění olympijského snu záleží jen na něm. Sprinter plánuje pustit se naplno do tréninku a plně se soustředit na přípravu na olympijské hry. "Nejvyšším cílem je pro mě medaile, ale musím jít krok za krokem. Myslím však, že ve štafetě máme velkou šanci," doufá Ellington v olympijský úspěch.

Zdroj
Daily Telegraph

Hlavní zprávy

Nejčtenější články