Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Špotáková vyhrála domácí oštěpařský titul

Brno – Zatímco v sobotu zlobil atlety vítr, druhý den mistrovství České republiky v Brně ovlivnily zima a déšť, kvůli kterému nebyla dokončena soutěž tyčkařů. Ale ani špatné podmínky dnes nevadily oštěpařce Barboře Špotákové, která předvedla velmi kvalitní výkon 64,65 metru hned v první sérii. Čtvrtým nejdelším hodem v sezoně získala osmý oštěpařský domácí titul a byla náramně spokojená.

"Když prší a je zima, tak si vzpomenu na svůj světový rekord. Tam bylo osm stupňů, při rozcvičování tam také lilo, takže to mě uklidní, protože vím, že se v tom dá hodit. Je to příjemné, takový výkon," prohlásila olympijská vítězka a bývalá mistryně světa s odkazem na závod ve Stuttgartu v roce 2008.

Domácího šampionátu se Špotáková účastní pravidelně a chce dalekým hodem vždy potěšit diváky. "To je hlavní motiv a to se mi také povedlo, i když jsem se na tyhle závody moc nepřipravovala a formu neladila," přiznala. Dva týdny trénovala a věří, že po odpočinku by mohla hodit ještě dál. Třeba při pátečním mítinku Diamantové ligy v Paříži.

"Ukázalo se, že 64 metrů hodím vždycky, ale zatím jsem letos nepředvedla hod, který bych dobře cítila. Musím říct, že se pořád ještě malinko hledám," prohlásila svěřenkyně Jana Železného. "Člověk si myslí, že to hodil takovým lehkým hodem a pak to poletí. Bohužel to neulítlo. Chtěla jsem hodit dál, ale už jsem to moc rvala. Třeba se najdu v Paříži."

Mužík po návratu skončil druhý

Po pěti letech, během nichž podstoupil tři operace kolena, se k atletice naplno vrátil čtyřiatřicetiletý Jiří Mužík. V závodu na 400 metrů překážek doběhl druhý za Josefem Prorokem v času 51,71 sekundy. "Jsem rád, že jsem se po tolika letech vrátil. Vše směřuju k olympiádě v Londýně, která by byla moje třetí," prohlásil po závodu český rekordman a vicemistr Evropy z Mnichova 2002.

Titul na dvoustovce obhájila Denisa Rosolová, halová mistryně Evropy na dvojnásobné trati. Bronz v téže disciplíně získala Zuzana Hejnová, česká rekordmanka na čtyřstovce s překážkami. Dvojnásobnými šampiony v individuálních disciplínách jsou diskař a koulař Jan Marcell, dálkař a trojskokan Roman Novotný a běžec Milan Kocourek na tratích 5 000 a 3 000 metrů překážek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články