Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Špotáková skončila druhá na mítinku v Berlíně

Berlín - Barbora Špotáková skončila na atletickém mítinku ISTAF v Berlíně druhá. Dvojnásobná olympijská vítězka a nejlepší oštěpařka Diamantové ligy prohrála s Jihoafričankou Sunette Viljoenovou. Výkonem 66,83 metru za ní zaostala o 69 centimetrů.

Bronzová medailistka z mistrovství světa Viljoenová a druhá žena letošních tabulek za Špotákovou se ujala vedení hned prvním hodem (64,07). V poslední sérii ještě tři a půl metru přidala, a byť se Špotáková na závěr zlepšila o více než čtyři metry, už jihoafrickou soupeřku nepřekonala.

"Do Berlína jsem jela až na poslední chvíli v sobotu kvůli jiným povinnostem, takže jsem neměla takovou tu předzávodní pohodu. Ale účast v Berlíně jsem slíbila, takže jsem se těšila, byly jsme tam všechny tři medailistky z olympiády," uvedla česká oštěpařka.

Na nabitý program před závodem se nechtěla vymlouvat. "Při závodě jsem se cítila gumová, chyběl mi náboj. Kvalitnější výkon jsem hodila až šestým pokusem, ale na to, jak jsem se cítila, tak 67 metrů je slušný výkon," prohlásila.

Světovou rekordmanku Špotákovou ještě čeká v pátek závěrečný mítink Diamantové ligy v Bruselu. "Myslím, že tam ještě mohu hodit daleko," dodala.

Třetí skončila domácí Christina Obergföllová výkonem 62,57 m.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články