Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Špotáková si zkusila víceboj, mistryní ČR je Korešová

Praha - Jana Korešová obhájila v Praze ve Stromovce mistrovský titul v pětiboji a je nejlepší českou halovou vícebojařkou potřetí za sebou. Výbornou formou se prezentovala také oštěpařka Barbora Špotáková, která byla po vrhu koulí na průběžné druhé pozici, ale pak ze závodu odstoupila. Špotáková si zpestření tréninku pochvalovala. Překážky běžela za 8,92 sekundy, do výšky skočila 172 cm a v kouli dokonce předvedla osobní rekord 14,51 metru.

"S překážkami jsem spokojená, ve výšce mě trochu mrzí, že mi těsně spadlo 175, a osobák vždycky potěší," komentovala Špotáková své výkony.

"Ten závod byl probuzením ze zimního spánku," prohlásila. Přesto se rozhodla v soutěži nepokračovat. "Chci se atletikou bavit a ne trápit. Dálka mi nikdy nešla a osmistovka, to by bylo utrpení určitě," vysvětlila.

Korešová nasbírala 4269 bodů, druhá skončila Eliška Klučinová a třetí pozici obsadila Hana Kavínová. Další z adeptek na medaili Kateřina Konvalinková byla v první disciplíně, běhu na 60 metrů překážek, diskvalifikována.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články