Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Špotáková se vrací. Snem je vydržet do Tokia a nebýt tam úplně trapná, hlásí

Barbora Špotáková je zpět. Loni v červenci porodila druhého syna Darka, už v listopadu začala trénovat a v červnu by se chtěla představit na Diamantové lize v Římě.

Je nám líto, video expirovalo.
Špotáková po mateřské pauze znovu trénuje, vrátit se chce na mítinku v Římě

Dvojnásobná olympijská vítězka Špotáková se k atletice vrací už podruhé. Poprvé to bylo v roce 2013, postupně dokázala vyhrát mistrovství Evropy, světa a získat olympijský bronz.

Tentokrát, o šest let později, nad svým rozhodnutím váhala. "Bylo několik večerů, kdy jsem v posteli fakt přemýšlela, jestli to má smysl," přiznala světová rekordmanka.

I kvůli dětem volí přípravu převážně v domácím prostředí. Trénuje šestkrát v týdnu a postupně se vrací do formy. "Ukazatele jsou dost podobné, stejně tak silové. Možná rychlostní budou třeba vypilovat. Začínám se ale cítit, že jsem zase zpátky," prohlásila.

Svůj premiérový závod po mateřské pauze si Barbora Špotáková znovu naplánovala na 6. června v Římě. Bude to ale pouze odrazový můstek k dlouhodobějším cílům.

"Snem je vydržet do Tokia 2020 a nebýt tam úplně trapná," ohlásila. Pravděpodobnost? Vysoká. "Dnešní trénink napovídá, že bychom to mohli zvládnout," dodala.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články