Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Špotáková přerušuje závodní kariéru. Čeká druhého potomka

Barbora Špotáková zase na nějakou dobu dá oštěpu vale. Důvodem závodní pauzy je těhotenství české reprezentantky. Druhý potomek olympijské vítězky a mistryně světa se má narodit v létě. Šestatřicetiletá světová rekordmanka ale končit kariéru neplánuje a už na podzim by se chtěla vrátit k tréninku.

Barbora Špotáková se raduje z vítězství na MS v Londýně
zdroj: REUTERS autor: Dylan Martinez

Špotáková hodlá při návratu postupovat podobně jako po narození syna Janka, který přišel na svět v květnu 2013. Hned v létě 2014 se Špotáková stala v Curychu mistryní Evropy.

Nyní by se šestatřicetiletá oštěpařka po porodu ráda připravila na sezonu 2019 a hlavním cílem pro ni zůstávají olympijské hry 2020 v Tokiu. "Už vím, že mateřské povinnosti i sportovní kariéra se dají dobře skloubit," uvedla Špotáková.

Jako matka získala ještě bronz na olympijských hrách v Riu a loni se po deseti letech od prvního zlata v Ósace radovala v Londýně z druhého titulu mistryně světa. Ráda by přidala další úspěchy.

"Nerada plánuji moc dopředu, nikdy nevíte, co vám život přinese do cesty. Nicméně pro mě stále platí i v současné chvíli, že sportovní vrchol, ke kterému chci v současné chvíli směřovat, jsou olympijské hry v Tokiu 2020," doplnila devítinásobná vítězka ankety Atlet roku a dvojnásobná nejlepší česká sportovkyně roku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články