Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Špotáková představila autobiografii a věří v úspěšnou sezonu

Praha - Kvůli lehce bolavé Achillově šlaše dostala olympijská vítězka v hodu oštěpem Barbora Špotáková od lékařů týden odpočinku. Hodí se jí to. Sedm dní, které zbývají do zahájení nové atletické sezony, vyplní oštěpařka Barbora Špotáková převážně studiem. Příští pondělí ji totiž čekají státnice na vysoké zemědělské škole. Hned den nato zahájí v Turnově na Memoriálu Ludvíka Daňka sezonu, která může být stejně úspěšná jako loni. Příprava se jí totiž povedla a tréninkové ukazatele napovídají velmi dobré formě. Krátce před svým úvodním závodem pokřtila Barbora Špotáková knihu, která mapuje její atletické krůčky až na olympijský vrchol.

"Možná, že lidé budou překvapeni, co jsem všechno dělala ve dvaceti letech. Mozaika, která vedla k olympijským hrám, je zajímavá," uvedla Špotáková.

Mnoho sportovců mělo po olympijském úspěchu špatnou sezonu. I kvůli tomu, že nezvládlo nápor zájmu veřejnosti. Špotáková však pořád měla atletiku jako hlavní cíl, i proto se jí příprava podařila. Absolvovala tři zahraniční soustředění, dva kempy v Nymburce, ale také lednovou dovolenou s přítelem Lukášem na Madagaskaru.

Sama však neví, jak se jí bude dařit příští týden v úterý na mítinku v Turnově. Navíc den po státnicích. "Bude to takový test. Ale hlavně, aby tam mohl hlasatel prohlásit: K prvnímu pokusu se připravuje inženýrka Špotáková," doufala v úspěch při státnicích. Byla by spokojená s výkonem kolem 65 metrů.

Vrchol sezony přijde až v srpnu na mistrovství světa v Berlíně, kde bude obhajovat titul z Ósaky. "Není důležité, aby člověk vyhrál všechny závody, ale důležitý je jediný závod, a to je mistrovství světa v srpnu," řekla Špotáková.

Křest knihy o Barboře Špotákové
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články