Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Švédsko

Špotáková porazila Ogrodníkovou a ocenila: S ní mají závody mezinárodní rozměr

Hodně nervózní byla světová rekordmanka v hodu oštěpem Barbora Špotáková z prvního startu po osmi měsících. Na kladenském Sletišti ji vyhecoval souboj s Nikolou Ogrodníkovou, kterou výkonem 63,69 metru porazila o 77 centimetrů. Pochvalovala si atmosféru, i když diváci kvůli opatřením proti šíření koronaviru nesměli na stadion, ale stáli za páskou v přilehlém parku.

Oštěpařka Barbora Špotáková
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Dvojnásobná olympijská vítězka naposledy závodila loni v říjnu na mistrovství světa v Dauhá, kde skončila devátá. "Nervozita byla velká. Ale to je hrozně důležité, aby byla, já to už potřebuju. Měl by to mít každý závodník. Cítila jsem to hrozně dlouho, celý týden, ale tak to má být správně. Až jsem si říkala, jestli to není příprava skoro jak na olympiádu," popisovala své rozpoložení.

Chtěla dokázat, že s novým trenérem Janem Tylčem jdou dobrým směrem. "Jsem ráda, že jsme dokázali, že nám to spolu jde dobře a že spolupráce funguje. To bylo vidět, to jsme předvedli," pochvalovala si.

K lepšímu výkonu jí pomohl i tlak úřadující vicemistryně Evropy Ogrodníkové. "Loni hodila 67,40, takže ona je tady loňská jednoznačná jednička a ještě šla k lepšímu trenérovi. Určitě je to velká soupeřka, která pořád hrozí. Je na tom evidentně dobře. Ale je to skvělé, protože když je tady, tak tyhle závody mají hned mezinárodní rozměr. Kdybych tady házela sama, tak si myslím, že tak daleko nehodím," řekl Špotáková.

Je nám líto, video expirovalo.
Vítězný hod Špotákové s ohlasem

Na kladenském stadionu občas trénuje, ale hází zde jen málokdy. "Abych řekla pravdu, tak zase tak dobře se tady nehází. Potřebuju se zaměřit na nějakou budovu a tady jsou na obou stranách stromy. Taková indiferentní jednolitá zeleň, je těžké udržet tu pozornost," posteskla si. Situaci jí komplikovalo také sluníčko. "Svítilo do očí. Nebylo to úplně jednoduché," doplnila.

Příští týden by mohla závodit na pražské Julisce na Memoriálu Josefa Odložila, ale jisté to není. "Ještě nevím, protože mě malinko bolí achilovka. Vzhledem k tomu, že to jsou domácí mítinky, tak to není úplně nutné lámat přes koleno," prohlásila.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články