Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Špotáková: Plynule přecházím do trenérské kariéry, ale jsem ještě aktivní

Barbora Špotáková se ještě necítí, že by zcela opustila svět aktivní atletiky. "Pouhá" manažerská pozice ji neláká. Chce se věnovat trenérské práci, a to především u mládeže, uvedla ve Sportovních zprávách.

Je nám líto, video expirovalo.
Špotáková v SZ o svých plánech do budoucna

"Plynule přecházím možná do té trenérské kariéry, ale zatím jsem ještě aktivní. Nemám to tak, že bych úplně zapíchla aktivní sportovní kariéru," uvedla dvojnásobná olympijská vítězka.

Špotáková dala definitivní sbohem vrcholné atletice po srpnovém evropském šampionátu, na kterém vybojovala bronzovou medaili.

"Určitě jsem skončila profesionální kariéru, ale úplně končit se mi nechce. Chtěla bych sportovcům předávat své zkušenosti aktivně. Pořád se necítím na manažerskou pozici. Chtěla bych se zaměřit na mládež," prozradila držitelka světového rekordu, který má už 14 let hodnotu 72 metrů a 28 centimetrů.

Dokonce nevyloučila, že by se mohla zúčastnit menších závodů. "Mám možnost volby, dám na pocity. Nemusím, ale můžu, to je hrozně pěkný pocit," podtrhla Špotáková, která letos ukončila kariéru jako řada jejích kolegů z Dukly.

V rámci ankety o nejlepšího armádního sportovce roku 2022, kterou vyhrála lyžařka a snowboardistka Ester Ledecká, se hned dalších osm významných a úspěšných sportovců armádního klubu loučilo se svou profesionální drahou.

Mezi nimi byl i devítinásobný mistr světa v parašutismu Libor Jiroušek či atleti Zuzana Hejnová, Jakub Holuša, Jan Kudlička a Petr Fridrich, rychlostní kanoista Filip Dvořák a také olympijský šampion v cross country horských kol z Londýna 2012 Jaroslav Kulhavý.

"Rok je hodně končící. Končí velké legendy. Je to zvláštní. Někteří z nich zůstávají na Dukle a snad jako trenéři někoho vyšlou dál," dodala Špotáková.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články