Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Špotáková opanovala Odložilův memoriál

Praha - Česká oštěpařka Barbora Špotáková vyhrála na Memoriálu Josefa Odložila jen dva dny poté, co si v sobotu na Diamantové lize v New Yorku vytvořila letošní maximum - 68,73 metru. V Praze na Strahově kralovala výkonem 65,88 metru a poprvé v letošní sezoně se oproti minulému závodu nezlepšila. Hlavní bod mítinku, běh na 1 500 metrů, vyhrál v rekordu závodu 3:34,55 minuty Etiopan Teshome Dirirsa.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Hned po závodech v New Yorku se vrátila Barbora Špotáková zpět do České republiky. "Myslela jsem si, že to zvládnu jednoduše, dělala jsem frajerku, ale málem jsem zaplakala nad výdělkem. Už jsem měla scénář, jak se budu omlouvat divákům za těch 55 metrů. Naštěstí se tak nestalo," oddychla si Špotáková.

"Nakonec jsem dvakrát hodila 65 metrů, takže teď vím, že když se budu cítit dobře, mohlo by to letět daleko. Takže nakonec spokojenost nadmíru. Ale dneska mě bolí úplně všechno, takovou krizi jsem nečekala," přiznala Špotáková.  

Sledovaný závod na 400 metrů překážek vyhrála Zuzana Hejnová v času 54,43 sekundy. O více než půl sekundy si zlepšila letošní maximum a porazila Bulharku Vaniu Stambolovovou, druhou ženu letošních světových tabulek. Ta byla o 29 setin pomalejší. Hejnová se časem zařadila na čtvrté místo aktuálního pořadí na světě. "Už se cítím mnohem lépe a utvrdila jsem se v tom, že to jde správným směrem. Že forma bude stoupat, i když to nebyl ideální běh," řekla Hejnová, sedmá žena z loňského MS v Tegu. "Ještě to nebylo ideální, na konci jsem drobila, takže myslím, že se dopracuji ještě k mnohem lepším časům," uvedla. Zatímco loni měla zkraje sezony skvělou formu, letos to je naopak. "Takže by forma letos neměla klesat," doplnila Hejnová.

Druhý start kariéry na dlouhých překážkách proměnila v osobní rekord bývalá dálkařka, vícebojařka a čtyřstovkařka Denisa Rosolová, která se opět pokouší o změnu disciplíny. Proběhla cílem v času 56,41 sekundy, přestože jí vůbec nevyšel náběh na první překážku, kterou překonávala druhou nohou. "Chtěla jsem to rozběhnout rychle, že jsem se tam nevešla," řekla Rosolová.

Je nám líto, video expirovalo.
Memoriál Josefa Odložila

Na Strahově se dařilo tyčkařům. Jan Kudlička i Jiřina Ptáčníková se pokoušeli o český rekord, Kudlička neuspěl na výšce 582 cm a Ptáčníková na 476 cm, třebaže všechny pokusy vypadaly hodně nadějně. Ptáčníková se nakonec osobním rekordem 472 cm dostala na čtvrté místo světových tabulek. "Trochu mě bolí zápěstí, nemůžu vytočit pořádně spodní ruku. Nakonec to bylo dobré, ale zítra jdu radši na vyšetření, jestli tam není zánět," řekla Ptáčníková.

Limit na mistrovství Evropy má výškař Jaroslav Bába, který jako jediný držitel mírnějšího kritéria má zatím jistou i účast na olympijských hrách. "Ulevilo se mi, čas se pomalu krátil, i když olympiáda je ještě daleko, závodů už nebylo moc. Začínal jsem být nervózní, takže jsem rád, že to mám za sebou," řekl. "Trochu jsem se už začal srovnávat s technikou, ta strašně vázla. Snad už to bude lepší," prohlásil Bába. Mírnější limity na mistrovství Evropy do Helsinek mají atleti do 22 let Jan Kubista v běhu na 800 metrů (1:47,59) a Michal Brož na 400 metrů překážek (50,93).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články