Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Špotáková neuspěla, evropskými atlety roku jsou Schippersová a Lavillenie

Baku - Nejlepšími evropskými atlety za rok 2014 jsou podle očekávání nizozemská sprinterka Dafne Schippersová a francouzský tyčkař Renaud Lavillenie. V nominaci byla i oštěpařka Barbora Špotáková, ale ocenění nezískala. České jméno při slavnostním galavečeru v Baku zaznělo z úst legendárního tyčkaře Sergeje Bubky alespoň při vyhlašování kategorie vycházejících hvězd - mezi ženami skončila na třetím místě chodkyně Anežka Drahotová.

Renaud Lavillenie
zdroj: ČTK autor: Petr Toman

Schippersová byla favoritkou ankety a novou cenu Golden Tracks si vysloužila ziskem sprinterského double na 100 a 200 metrů na mistrovství Evropy v Curychu. Na trůnu pro nejlepší evropskou atletku vystřídala překážkářku Zuzanu Hejnovou, jejíž šance na zopakování úspěchu zhatily zdravotní problémy.
 
Lavillenie na ME obhájil titul, což byl letos základní předpoklad k zařazení do nominace. Jeho hlavním trumfem v boji o ocenění ale byl únorový světový rekord 616 cm, kterým po 21 letech vymazal z čela tabulek Bubku.

Anežka Drahotová
zdroj: ČTK autor: Alföldi Tibor

Další úspěch pro český chodecký talent
 
Anežka Drahotová skončila mezi nadějemi na třetím místě díky titulu juniorské mistryně světa v chůzi na 10 kilometrů, který získala v červenci v Eugene v juniorském světovém rekordu. Anketu vyhrála ruská výškařka Marija Kučinová, mezi muži britský sprinter Adam Gemili. Další český juniorský mistr světa desetibojař Jiří Sýkora se neumístil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články