Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Špotáková na domácím šampionátu přehodila 67 metrů

Praha - Barbora Špotáková má stále formu jako zvon. Na domácím šampionátu atletů na stadionu Evžena Rošického v Praze na Strahově dnes hodila oštěp hned v první sérii na značku 67,58 metru, což je její druhý nejlepší výkon v sezoně. Lepší hod olympijská vítězka a světová rekordmanka letos předvedla jen na Odložilově memoriálu na začátku června (68,23). Víkendové mistrovství republiky přineslo jediný nový limit na srpnový světový šampionát v Berlíně.

Špotáková přitom před pár dny prodělala střevní chřipku, navíc poslední tři dny byla nachlazená a bolelo ji v krku. "Asi jak jsem byla oslabená. Kdybych měla běžet patnáctistovku, tak by to asi nešlo, ale oštěp je v tomhle shovívavý. Dá se hodit dobrý výkon, i když nejsem úplně v pohodě," uvedla oštěpařka. I proto byla velmi spokojená. "Je to velice dobrý výkon," hodnotila. 

Šampionát vynechat nechtěla. "Je to přeci jen titul, to se počítá," podotkla. I loni byla na MČR hvězdou, tehdy v prvním pokusu dokonce atakovala sedmdesátimetrovou hranici, ale s přešlapem. 

Také dnes se vrátila do dob, kdy soupeřky drtila prvním hodem. "Chtěla jsem jako loni, sice to nebylo tak daleko, ale aspoň jsem nepřešlápla," řekla. Cítí se dobře, loket ji nebolí, i Achillova šlacha už ji přestává trápit. "Nevím, čím to je, dost jsem trénovala," dodala. 

Špotáková dnes házela novým kompozitovým oštěpem, neboť svůj starší klenot, kterým hodila světový rekord na konci loňské sezony ve Stuttgartu, věnovala k sedmdesátinám zpěváku Karlu Gottovi. "Budu si muset nějaký nový ještě jeden sehnat, protože ten kompozit mi úplně nesedí do ruky. Asi do té továrny budu muset zajet a vyzkoušet si je, jinak nevím, jak bych to jinak udělala," přemítala.

Novou účastnicí mistrovství světa je tyčkařka Romana Maláčová, který splnila mírnější kritérium B výkonem 435 cm. Do Berlína může jet i proto, že Jiřina Ptáčníková má na kontě lepší limit A. Překážkářka Zuzana Hejnová se po pomalejším startu do sezony stále zlepšuje. Na Strahově sice běžela jeden okruh bez "plůtků", ale v absolutním osobním rekordu 52,61 sekundy. Překážkářka Lucie Škrobáková si připsala titul i v doplňkové disciplíně, běhu na 200 metrů.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články