Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Špotáková má za sebou povedený první trénink na OH

Praha - Pozitivně naladěná se minulý týden vrátila oštěpařka Barbora Špotáková ze soustředění na Kanárských ostrovech, kde zahájila přípravu na londýnskou obhajobu olympijského zlata z Pekingu. Týden trénovala sama ve společnosti přítele Lukáše, potom pod vedením Jana Železného, s nímž spolupracuje druhou sezonu. A zažila i zpestření přípravy díky přítomnosti finského oštěpaře Tera Pitkämäkiho.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

"Bylo to bezvadné, trénink je daleko lepší než loni touhle dobou. Na sezonu je zatím zaděláno dobře. I když je to brzo hodnotit, je to skutečně dobrý začátek," prohlásila Špotáková. Protože se jedná o začátek přípravy na olympijskou sezonu, víc o tréninku přemýšlí, bere ho zodpovědněji. "Vím, kolik zbývá dní do Londýna," usmála se. I její kouč Železný, hodně přemýšlivý trenér, to bere zodpovědněji a je opatrnější. "Nechce, abychom se zranili. Pořád trénujeme, takže každá pauza by byla blbá," prohlásila oštěpařka.

Trénink s Pitkämäkim byl podle Špotákové zvláštní, ale prý přínosný. "Spíš pro kluky, holky mají přeci jen jinou techniku, ale určitě je dobré vidět zase něco jiného, nějaké jiné cviky," uvedla světová rekordmanka. "Ale rozhodně má obrovské rezervy, škoda, že se k nám do skupiny nepřidal dříve," řekla.

Finský oštěpař je prý extrémně tichý. "Hrozně málomluvný, půl hodiny jsem si s ním povídala a byla jsem z toho strašně unavená, jak jsem pořád přemýšlela a vykládala v angličtině," usmívala se Špotáková. "Ale je to pracovitý dělník, jde do všeho naplno. Vypadá, že se třeba přerazí na překážkách, ale nic nevzdává. Je to velký závodník, vůbec se nešetří," řekla na adresu mistra světa z roku 2007.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články