Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Špotáková má šanci se popáté stát Atletkou roku

Praha - Atletem roku se stává oštěpařka Barbora Špotáková. Tato věta s velkou pravděpodobností zazní večer v pražském hotelu Ambassador - Zlatá husa při slavnostním vyhlášení ankety o nejlepšího atleta uplynulé sezony. Vicemistryně světa má velkou šanci získat tento titul popáté za sebou, což se v samostatné historii České republiky podařilo jen Romanu Šebrlemu a za celou anketu od roku 1962 koulařce Heleně Fibingerové v sedmdesátých letech minulého století. V osmdesátých letech měl alespoň pět vítězství v řadě také diskař Imrich Bugár, v té době se ale vyhlašovali zvlášť muži a ženy. Přímý přenos galavečera české atletiky vysílá ČT1 od 21:15.

Hlasy 132 funkcionářů, trenérů a novinářů posunuly do elitní desítky v abecedním pořadí výškaře Jaroslava Bábu, sedmibojařku Kateřinu Cachovou, překážkářku Zuzanu Hejnovou, sprintera Pavla Masláka, tyčkařku Jiřinu Ptáčníkovou, čtvrtkařku Denisu Rosolovou, překážkáře Petra Svobodu, vícebojaře Romana Šebrleho, Špotákovou a dalšího oštěpaře Vítězslava Veselého.

Vyhlášeny budou i další kategorie

Špotáková se v uplynulé sezoně stala jedinou českou medailistkou na mistrovství světa v Tegu, kde v dramatickém a nebývale kvalitním finále prohrála pouze s Ruskou Marií Abakumovovou. Čtvrtá místa si z Koreje odvezli výškař Bába a oštěpař Veselý. V uplynulé sezoně zazářili také Svoboda a Rosolová, haloví mistři Evropy z Paříže, kde byl druhý Bába a třetí Šebrle.

Kromě hlavní ankety budou vyhlášeni také nejlepší junior, objev a trenér roku, kterým by se mohl stát jeden z dvojice Jan Železný a Martina Blažková. Ta obhajuje loňské vítězství.

Popáté v řadě bude slavnostní večer moderovat dvojice Aleš Háma a Monika Absolonová, na pódiu vystoupí zpěváci Karel Gott, Miro Žbirka nebo Jaroslav Uhlíř. Je však pravděpodobné, že stejně jako v minulých letech se o zábavu postará také některý z oceňovaných atletů.

Závodníci s výjimkou nedaleko bydlící Špotákové přijedou na slavnostní večer v luxusních limuzínách a všichni ocenění obdrží zlatou cihličku - první tři o váze jedné unce (asi 31 gramů), ostatní, včetně trenéra, objevu a juniora roku a pak dvacetigramovou zlatou cihličku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články