Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Špotáková, Juška a Hrubá si v britské metropoli otestují dějiště MS

Londýn - Do startu mistrovství světa, vrcholu letošního roku, zbývá necelý měsíc. Na mítinku Diamantové ligy si atletická elita může olympijský stadion v Londýně s předstihem vyzkoušet. České barvy bude tentokrát hájit oštěpařka Barbora Špotáková, dálkař Radek Juška a výškařka Michaela Hrubá. Přímý přenos sledujte od 15:00 exkluzivně na webu ctsport.cz, záznam od 20:00 na ČT sport.  

Barbora Špotáková
zdroj: Reuters autor: PHIL NOBLE

Světová rekordmanka Špotáková bude v místě svého druhého olympijského triumfu z roku 2012 potvrzovat nárůst formy. Ve čtvrtek si totiž v Lausanne vylepšila letošní maximum na 67,40 metru. V Anglii ji čeká odveta s Chorvatkou Sarou Kolakovou, která ji v nedávném vzájemném souboji porazila výkonem 68,43 metru.

Juška byl už letos v rámci Diamantové ligy třetí ve Stockholmu. Jeho květnový český rekord 829 cm ho mezi přihlášenými řadí na druhé místo. Hrubá se pokusí napravit nepovedený závod ze švédské metropole, kde skočila jen 180 cm. Před dvěma týdny už ale vylepšila juniorský národní rekord na 194 cm.

Londýnský mítink byl v minulosti dvoudenní, tentokrát bude mít klasický formát. První z 19 "diamantových" disciplín odstartuje ve 13:20 SELČ.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články