Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Špotáková je třetí nejlepší evropskou atletkou

Praha - Dvojnásobná olympijská vítězka v hodu oštěpem Barbora Špotáková skončila třetí v hlasování o nejlepší evropskou atletku uplynulé sezony. Nejvíce bodů v anketě Evropské atletické asociace (EAA) získala britská vícebojařka Jessica Ennisová, druhá v hlasování funkcionářů, novinářů i veřejnosti skončila ruská výškařka Anna Čičerovová.

Před pěti lety Ennisová vyhrála anketu o vycházející hvězdu, v níž letos mezi muži triumfoval český mistr Evropy v běhu na 400 metrů Pavel Maslák. Od té doby Ennisová vyhrála mistrovství světa i Evropy a letos se v Londýně na domácí půdě stala i olympijskou vítězkou v národním rekordu 6 955 bodů, čímž se zařadila na páté místo historických tabulek.

V letošní sezoně ještě předvedla na mítinku v Götzisu výkon 6 906 bodů a stala se první vícebojařkou od roku 1988, která dvakrát v sezoně překonala hranici 6 900 bodů.

Výsledky ankety o nejlepšího mužského atleta sezony vyhlásí EAA v pátek. Slavnostní večer se uskuteční v sobotu 13. října ve městě St. Julians na Maltě.

Výsledky ankety EAA o nejlepší atletku Evropy

1. Ennisová (Brit./víceboj),

2. Čičerovová (Rus./výška),

3. Špotáková (ČR/oštěp),

4. Perkovičová (Chorv./disk),

5. Savinovová (Rus./800 m),

6. Lalovová (Bul./100 a 200 m),

7. Lesueurová (Fr./dálka),

8. Anťuchová (Rus./400 m př.),

9. Félixová (Portug./10.000 m),

10. Yanitová (Tur./100 m př.). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články