Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Špotáková je největší hvězdou Memoriálu Josefa Odložila

Praha - Oštěpařka Barbora Špotáková bude největší hvězdou Memoriálu Josefa Odložila, šestnáctého ročníku mezinárodního atletického mítinku, který se jako součást seriálu EAA Premium Meeting uskuteční v pondělí 8. června v Praze na Julisce. Hlavním závodem bude opět běh na 1500 metrů, v němž byl Odložil v roce 1964 na olympiádě v Tokiu stříbrný. Olympijská vítězka a světová rekordmanka Špotáková bude házet na svém domovském stadionu, kde už roky trénuje. "Vyhovíme jí a rozběžiště bude na protější straně od budovy lázní, což jí vyhovuje víc," prohlásil ředitel mítinku Miroslav Ševčík. "V případě jiných povětrnostních podmínek jsme ale schopni zareagovat a závod otočit z druhé strany," ujistil.

Jedním z vrcholů závodu by měl být hod kladivem mužů, v němž pořadatelé slibují start olympijského vítěze Primože Kozmuse ze Slovinska. Sekundovat by mu měli letos jasně nejlepší kladivář Krisztián Pars z Maďarska, Slováci Libor Charfreitag a Miloslav Konopka. "Věříme, že hravě padne hranice 80 metrů," prohlásil Ševčík.

Na mítinku se představí i exhibicionista Mesnil

Kvalitní by měl být také skok o tyči, v němž by se vedle Rusa Pavla Gerasimova a Němce Larse Börgelinga měl představit také Francouz Romain Mesnil, jenž proslul svým během v Adamově rouše ulicemi Paříže.

Vedle Špotákové se z předních českých atletů ukáže také překážkář Petr Svoboda, bronzový medailista z halového ME v Turíně, který by měl mít za soupeře kvalitní Američany Davida Paynea a Dextera Faulka. Nad krátkými ploty poběží i ženy s Lucií Škrobákovou, v Turíně stříbrnou překážkářkou, vyhrát by měla Američanka Danielle Carruthersová. 

Házet diskem bude Věra Cechlová, do dálky budou proti kvalitním soupeřům skákat také Roman Novotný a Štěpán Wagner, štafetu na 4 x 100 metrů poběží proti Ghaně, Maďarsku a Slovensku také tři české čtveřice. V hlavním programu od 17:00 je 17 disciplín, z toho jedenáct mužských a šest ženských. Závody, kterým bude předcházet i odpolední Dukla mítink, skončí kolem 20:00.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články