Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Špotáková chybí v užší nominaci na nejlepší atletku světa

Monako - Mistryně Evropy a vítězka Diamantové ligy Barbora Špotáková se nedostala do užší nominace v anketě o nejlepší atletku světa. V tříčlenném výběru mezinárodní federace IAAF jsou novozélandská koulařka Valerie Adamsová, vytrvalkyně Genzebe Dibabaová z Etiopie a nizozemská sprinterka Dafne Schippersová. Mezi muži získá trofej buď katarský výškař Mutaz Issa Baršim, keňský maratonec Dennis Kimetto, nebo tyčkař Renaud Lavillenie z Francie.

Barbora Špotáková
zdroj: AP autor: Geert Vanden Wijngaert

Světová rekordmanka Špotáková byla mezi desítkou nominovaných kandidátek i v roce 2012, kdy v Londýně podruhé vybojovala olympijské zlato. Ani tehdy se ale v hlasování funkcionářů a odborníků do finále ankety nedostala. Rada IAAF nyní vybere vítěze obou kategorií, kteří budou dekorováni na slavnostním večeru 21. listopadu v Monaku.

Špotáková letos prohrála pouze jednou a titulem z ME v Curychu zkompletovala svou sbírku zlatých medailí. Díky tomu byla i v nominaci na nejlepší atletku Evropy, ale na loňský triumf překážkářky Zuzany Hejnové nenavázala. Evropskými atlety roku byli zvoleni Lavillenie a Schippersová.

Hejnová, mistryně světa z Moskvy, se loni v anketě IAAF dostala do nejlepší trojice díky vítězství v Diamantové lize a sérii 13 vítězných závodů. Ocenění ale nakonec podle očekávání získala jamajská sprinterka Shelly-Ann Fraserová.

V nejlepší trojici chybí letos neporažený americký sprinter Justin Gatlin. Kvůli nominaci atleta s dopingovou minulostí se vzdal svého místa mezi desítkou adeptů na ocenění německý diskař Robert Harting.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články