Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Špotáková asi vynechá MS v Eugene, na evropský šampionát do Mnichova ale jet chce

Barbora Špotáková příští rok zřejmě vynechá mistrovství světa v americkém Eugene. Zaměří se na mistrovství Evropy v Mnichově, kde by chtěla udělat tečku za profesionální kariérou. Právě v bavorské metropoli v roce 2002 začal její oštěpařský život. Přímé přenosy ze šampionátů odvysílá ČT sport a web ctsport.cz.

Barbora Špotáková
zdroj: AP autor: David J. Phillip

"V roce 2002 jsem se tam poprvé objevila jako oštěpařka a ještě jsem nebyla oštěpařka. Byl to pro mě zlomový okamžik života, nejen kariéry. Po tomhle mistrovství Evropy jsem začala dělat oštěp. Když se ten kruh po dvaceti letech uzavře na Olympijském stadionu v Mnichově, tak bych to viděla možná i jako tečku za tím profesionálním sportem, za profesionální atletikou," svěřila se Špotáková pro Sport.cz.

Na rozdíl od liduprázdných tribun při olympijských hrách v Tokiu věří, že v Německu může mít podporu svého partnera i obou synů. Evropský šampionát je pro ni příští léto výrazně větším lákadlem než červencové mistrovství světa ve Spojených státech amerických.

"Mně se v Eugene nikdy nedařilo, moc se mi tam nelíbí a nedaří se mi tam. Je to hrozně daleko, musíte tam být minimálně patnáct dní bez rodiny. Je mi pak fakt smutno, nejsem na to zvyklá. To mi určitě ubírá energie, ubírá sil. Proto se mi tam jet nechce, to je spíš ten hlavní důvod," vysvětlovala.

Je nám líto, video expirovalo.
Špotáková byla v Curychu čtvrtá

K neúčasti se trojnásobná mistryně světa přiklání, i kdyby se jí před MS dařilo a mohla by se měřit se světovou konkurencí. "I kdybych házela perfektně, tak se tomu budeme asi snažit vyhnout, nenechat se přesvědčit a opravdu se soustředit jen na tu Evropu. Dva vrcholy je taky dost pro takhle starší závodnici. Je tam více minusů než plusů," plánovala čtyřicetiletá atletka.

Před Vánoci tentokrát zůstala v Česku místo tradičního soustředění na Kanárských ostrovech, aby jí vydržela energie do dlouhé zimní přípravy. Do tepla se vydá až na začátku roku, kdy plánuje kempy na Kanárských ostrovech a v Turecku.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články