Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Spojení Špotáková a Londýn funguje. Oštěpařka chce na svém oblíbeném stadionu uspět i při MS

Praha – Barboře Špotákové se na atletickém stadionu v Londýně daří. Bylo to právě hlavní město Velké Británie, kde česká oštěpařka v roce 2012 obhájila olympijské zlato a na stejném místě se jí dařilo i při nedělním startu na Diamantové lize. Navíc je to právě olympijský stadion, který bude hostit srpnové mistrovství světa.   

Barbora Špotáková
zdroj: ČTK/AP/Jean-Christophe Bott

V roce 2012 získala Barbora Špotáková v Londýně své druhé olympijské zlato a právě na tu chvíli si před závodem Diamantové ligy vzpomněla. "Já to nikdy nedělám, ale tady se tomu pocitu nešlo ubránit, protože už když jsem jenom přijížděla na ten stadion, naskákala mi husí kůže. Prostě strašně moc se mi ty vzpomínky vrátily na olympiádu, ale v dobrém," zavzpomínala Špotáková na zisk olympijské medaile. 

Právě atmosféra hnala v Londýně Špotákovou také při posledním vítězném pokusu. "Tam se úplně zklidnil stadion, v tu chvíli jsem tam závodila jako jediná já, mohla jsem si roztleskat publikum a hodila jsem nejdelší hod šestým pokusem, což byl moc hezký zážitek," popsala česká oštěpařka. 

Je nám líto, video expirovalo.
Špotákové se na stadionu v Londýně před MS dařilo

Výkon 68 metrů a 26 centimetrů byl jejím nejdelším hodem od olympijského vítězství a po následné mateřské přestávce. "Je to, já říkám, takzvaný osobák od narození Janka a to je moc hezký," řekla Špotáková.

Na stejném stadionu za necelý měsíc odstartuje světový šampionát. "Opravdu se tam cítím dobře, takže nějaký metřík tam možná ještě přidat můžu. Ale samozřejmě na mistrovství světa je to vždycky těžší," dodala na závěr. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články