Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Spadl, a přesto vyhrál – titul v chůzi na 50 km obhájil Francouz Diniz

Barcelona - Francouz Yohann Diniz obhájil na mistrovství Evropy titul v chůzi na 50 km. Druhého Poláka Grzegorze Sudola dnes v horkých ulicích Barcelony porazil o téměř dvě minuty, když časem 3:40:37 dosáhl nejlepšího evropského výkonu v sezoně. Nerozhodil ho ani pád v závěrečných kilometrech, kdy zaškobrtl o vlastní nohu. Bronz získal Rus Sergej Bakulin.

Diniz se vzdálil soupeřům hned v úvodu a pro další triumf v maratonu si došel v sólozávodě. Zatímco někteří jeho soupeři končili v průběhu závodu vyčerpáním na nosítkách, dvaatřicetiletý Francouz v cíli své prvenství bouřlivě slavil. "Od začátku jsem věděl, že vyhraju. Měl jsem plán soustředit se jen na sebe, protože v minulých dvou letech jsem si všímal ostatních a nedopadlo to dobře," uvedl Diniz, jenž loni na MS v Berlíně skončil dvanáctý a olympijský závod v Pekingu nedokončil. "Bylo to v pohodě, i když jsem upadl," dodal.

Na druhou medaili v Barceloně dlouho útočil olympijský vítěz z padesátky v Pekingu Alex Schwazer. Italský favorit, jenž v úterý skončil druhý na 20 km, však musel po 35. kilometru ze závodu z třetí pozice odstoupit kvůli křečím, i když se dlouho snažil potíže překonat a pokračovat.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články