Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Soustředění jako nikdy dřív. Maratonkyně Pastorová si nechtěně prodloužila pobyt v Maroku

Nezapomenutelné soustředění v Maroku má za sebou běžkyně Petra Pastorová. V březnu tam měla strávit tři týdny. Její pobyt ale zkomplikovaly zákaz vycházení a zavřené hranice. Nakonec se tak vrátila až o dva měsíce později.

Je nám líto, video expirovalo.
Maratonkyně Pastorová si nechtěně protáhla soustředění o dva měsíce

Česká maratonská mistryně během nouzového stavu dokonce skončila i se svým trenérem na marocké policejní stanici. Při tréninku je zadrželi za porušení zákazu vycházení.

"Vraceli jsme se z tréninku. Naložili nás do auta a odvezli nás na stanici. Naštěstí vlastně už tím, že jsme tam nějakou dobu byli a docházeli jsme na stadion, než se uzavřel, seznámili jsme se s místním trenérem. On se potom s nimi domluvil a propustili nás," popsala pětinásobná mistryně Česka v maratonu.

V Maroku platí nouzový stav i nadále. Ostravské vytrvalkyni se povedlo dostat domů jen díky polskému repatriačnímu letu.

"Z české ambasády mi napsali mail, že pravděpodobně proběhne návrat Poláků. Do Polska jsme nemohli, takže bylo mezipřistání v Berlíně," přiblížila Pastorová.

Z Německa přijela do Česka vlakem. Po čtrnáctidenní karanténě se opět vrátila k běžecké přípravě. Jejím snem je zabojovat o odložené letní olympijské hry v Tokiu.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články