Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Sobotní výsledky atletického šampionátu ovlivnil vítr

Brno – S atlety na sobotním mistrovství České republiky v Brně si pohrával vítr. Zatímco diskařce Věře Cechlové pomohl k nejlepšímu výkonu za poslední čtyři roky 63,40 metru, sprinterům a tyčkařce Jiřině Ptáčníkové náladu pokazil. Dobrou formu potvrdil další diskař Jan Marcell, jenž hodil 65,71 metru a za svým letošním maximem zaostal o 29 centimetrů. Domácí šampionát pokračuje v neděli.

Cechlová se do pokusu proti větru trefila ve třetí sérii a zařadila se na jedenácté místo v letošních světových tabulkách. "Musím přiznat, že dneska mi hodně pomohl vítr," prohlásila po svém devátém vítězství na domácím šampionátu. Marcell letos hodil dál jen dvakrát, kdy přesně trefil 66 metrů, naopak Ptáčníkové stačilo k obhajobě titulu průměrných 420 cm.

V bězích na 100 metrů byly k vidění velmi kvalitní výkony, které však do tabulek zaznamenány kvůli větru nebudou. Dvoustovkař Pavel Maslák porazil všechny specialisty v nejkratším sprintu, ale jeho výkon 10,22 sekundy nemůže být kvůli větru 3,7 m/s do zad do tabulek zaznamenán. Jinak by to byl o tři setiny splněný limit Českého atletického svazu na mistrovství světa v Tegu a o setinu překonaný český rekord.

Podobně dopadl závod žen. Kateřina Čechová vyhrála za 11,35 sekundy, ale její na setinu splněný limit na světový šampionát nemůže být uznán kvůli větru 3,3 m/s v zádech.

Domácí šampionát pokračuje v neděli, kdy se představí hlavní hvězda, oštěpařka Barbora Špotáková, a její kolegové z tréninkové skupiny Jana Železného Petr Frydrych, Vítězslav Veselý a Jakub Vadlejch.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články