Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Sobotní drama ve Vídni. Maratonec Kipchoge se znovu pokusí nakouknout pod dvě hodiny

Padne poprvé v historii maratonská hranice dvou hodin? Eliud Kipchoge se o prolomení mytického času pokusí již v sobotu 12. září. Ve Vídni se vydá na trať doprovázený velkou skupinou vodičů mezi pátou a devátou hodinou ranní. Záležet bude na aktuální předpovědi počasí, přesný čas startu bude oznámen v pátek odpoledne.

Kipchoge se o překonání dvouhodinové hranice pokusí podruhé. Předloni na motoristickém okruhu v Monze mu k tomu chybělo 25 sekund.

Tentokrát poběží na 4,3 kilometru dlouhé rovince v hlavní aleji vídeňského Prátru s obrátkami s větším poloměrem. Okruh, který včetně obrátek měří 9,6 kilometru, absolvuje Kipchoge o něco více než čtyřikrát.

Je nám líto, video expirovalo.
Kipchoge se pokusí zaběhnout maraton pod dvě hodiny

Olympijský šampion Kipchoge drží oficiální světový rekord výkonem 2:01:39 z loňského závodu v Berlíně. Případný lepší čas ve Vídni nebude moci být jako rekord uznán, protože se poběží v nestandardních podmínkách.

Kipchoge bude mít například k dispozici 41 vodičů, kteří se budou v pravidelných intervalech střídat při udávání tempa. To odporuje regulím mezinárodní atletické federace.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články