Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Smutný Veselý: Nevyužil jsem životní formy

Tegu (Korea) - Mohla to být dojemná scéna. Jan Železný předává bronzovou medaili svému svěřenci Vítězslavu Veselému. "Říkal jsem mu před závodem, sejdeme se na vyhlašování," uvedl Veselý. Chybělo mu 19 centimetrů k tomu, aby to vyšlo. O tolik prohrál český oštěpař cenný kov na mistrovství světa v korejském Tegu. Z Veselého byl dnes smutný oštěpař.

Vítězslav Veselý
zdroj: Getty Images autor: Ian Walton

"Bylo to kousek. A radost z toho nemám. Člověk totiž nikdy neví, co bude další rok, kdy bude mít zase takovou šanci. Jsem smutný, že jsem toho nevyužil," řekl po finále dvanáctý oštěpař z olympijského závodu v Pekingu a devátý muž loňského ME v Barceloně.

V dnešní soutěži si zlepšil letošní maximum na 84,11 metru a za svým osobním rekordem z loňska zaostal o 2,34 metru. "Věděl jsem, že tady můžu hodit ještě víc. Suprově jsme to připravili, forma byla opravdu velká, dá se říct životní. Ale prostě jsem ji nevyužil," litoval.

Trenér Železný: Měli mu dát alespoň bramborovou medaili

"Čtvrté místo je fantastické. Bylo to tam, jen to chtělo kousek štěstí," uvedl. "Věděl jsem, že má formu. A on to prokázal. Postupem času si člověk uvědomí, že byl čtvrtý na světě," upozornil, že Veselý se postaral společně s výškařem Jaroslavem Bábou o druhý nejlepší výsledek české výpravy na letošním MS po stříbrné medaili Barbory Špotákové.

Osmadvacetiletý Veselý končil v letošní sezoně na mítincích většinou na čtvrtých místech a v tomto trendu dnes pokračoval. Byť chvíli v průběžném pořadí figuroval po hodu ze třetí série na třetím místě. "Chvilku jsem tam byl, ale říkal jsem si, že se toho může ještě hodně stát," prohlásil. Do užšího osmičlenného finále totiž postoupil až z posledního místa favorizovaný Nor Andreas Thorkildsen, ale potom se posunul před Veselého na druhé místo. "Bylo jasné, že Andreas se tam ještě může dostat. Kdybych v tu chvíli byl druhý, to bych si na medaili věřil víc," řekl.

Po závodu si promluvil s obhájcem titulu a dvojnásobným olympijským vítězem Thorkildsenem, který ho odsunul na nepopulární čtvrté místo. "Ptal jsem se ho, co bylo špatně. Prý neměl energii," řekl. "Ptal se mě, jak jsem skončil, tak mě politoval," usmíval se s tím, že mu nevynadal za to, že ho připravil o cenný kov. "Prostě se stalo, ale jemu to taky nevyšlo."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články