Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA 2023/2024

Smolař Balner se opět zranil a sezona pro něj končí

Praha - Smůla se lepí na paty českému tyčkaři Michalu Balnerovi. Sotva se dostal z vážného zranění palce na ruce, poranil si lýtkový sval a jeho snaha nominovat se na mistrovství světa vzala za své. Termín pro plnění limitů na šampionát do Tegu totiž končí o víkendu. Balner usiloval ve čtvrtek na Strahově o splnění nominačního kritéria při závodu, který byl náhradou za zrušené klání při mistrovství České republiky v Brně, kde soutěž znemožnil silný déšť. Domácím šampionem se stal podle očekávání jistý účastník světového šampionátu Jan Kudlička. Šestý muž z loňského halového MS v Dauhá se zranil už při rozcvičování.

"Bolelo mě to už delší dobu a definitivně jsem to doničil," řekl Balner. Vyšetření odhalilo natržený lýtkový sval v úponu Achillovy šlachy, nohu má v ortéze, chodí o berlích a pauzírovat bude šest týdnů. Důvodem nové patálie je, že kvůli jinému zranění český tyčkař celé jaro netrénoval a jeho tělo nebylo na velkou zátěž připraveno. Balner totiž potřeboval rychle splnit limit na MS a do závodění se pustil bez kvalitního tréninku. "Skočil jsem do toho po hlavě, neměl jsem naskákáno a nohy nebyly připravené," měl jasno.

V letošní sezoně má Balner velkou smůlu. V hale se kvalifikoval na ME do Paříže, kam ale nakonec neodjel, protože při pokusu o český rekord na mítinku v Doněcku se mu zlomila tyč a český závodník si zlomil palec a poranil vazy. Rekonvalescence zabrala i kvůli chybě ukrajinských lékařů více než měsíc a do formy se Balner dostával až v posledních týdnech.

Zranění během své kariéry měl osmadvacetiletý závodník nespočet, lemují celý jeho sportovní život. "Po desátém už jsem to přestal počítat," prohlásil smutně. "Ale nevzdávám to, budu bojovat dál," ujistil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články