Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Sluka se přesune na pozici šéftrenéra atletické reprezentace, nahradí Netschera

Nový šéftrenérem české atletické reprezentace byl jmenován Pavel Sluka. Od října ve funkci nahradí jiného bývalého tyčkaře Jana Netschera, který ji opustil v květnu po necelých dvou letech. Sluka dosud zastával post vedoucího sportovního úseku atletického svazu a byl u postupu českého týmu zpět do Superligy mistrovství Evropy družstev v Kluži i na olympijských hrách v Tokiu.

Atletický trenér Pavel Sluka
zdroj: Twitter Česká atletika

"Vykonávat pozici šéftrenéra je pro mě výzvou. Chtěl bych v ní využít a předat své letité zkušenosti nejen z oblasti vrcholové atletiky. V první řadě bych rád přispěl ke zlepšení atmosféry napříč atletickou veřejností. Hlavním úkolem však bude hledat cesty k tomu, abychom dokázali výsledkově držet krok s evropskou i světovou atletikou, která se v posledních letech rychle vyvíjí," uvedl Sluka.

Sedmapadesátiletý bývalý mistr republiky ve skoku o tyči je absolventem Fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy. Působil jako trenér, od roku 1994 pracoval ve Vysokoškolském sportovním centru ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy jako vedoucí sekce atletiky a později jako zástupce ředitele. Byl členem trenérské rady Českého olympijského výboru a je členem trenérské rady atletického svazu pro skoky a víceboje.

"Po květnovém nástupu Pavla Sluky na Český atletický svaz se pod jeho vedením reprezentačnímu týmu podařilo v Kluži postoupit mezi nejlepších osm celků Evropy. Medailové úspěchy pak zaznamenala naše reprezentace i na všech významných mezinárodních soutěžích této sezony, ať už se jednalo o olympijské hry v Tokiu, mistrovství Evropy do 23 let nebo mistrovství světa i Evropy juniorů," uvedl šéf atletického svazu Libor Varhaník. "Věřím, že v podobném duchu se Pavlovi podaří připravit atlety i na sezonu 2022 a současně nastartovat novou koncepci přípravy a práce s reprezentací tak, abychom se z medailových úspěchů mohli těšit i v budoucnu," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články