Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Složení jamajské štafety sprinterů dosud neznámé

Tegu – Vrcholem posledního dne atletického šampionátu v Tegu bude štafetový závod na 4x100 metrů mužů. Největšími favority jsou olympijští vítězové a obhájci mistrovského titulu z Jamajky. Zatím však není vůbec jasné, jací běžci se v neděli do bloků postaví, Jamajčany totiž trápí marodka. Přímý přenos nedělních závodů můžete sledovat od 11:05 na Čtyřce a webu sportzive.cz

Usain Bolt
zdroj: AP/ČTK autor: Lee Jin-man

Do korejského Tegu přicestovalo kompletní kvarteto, které ve složení Carter, Frater, Powell a Bolt na posledních olympijských hrách v Pekingu na nejkratší štafetové trati zaběhlo světový rekord. Jamajský tým však trápí zdravotní problémy.

Nesta Carter musel závěr finále na100 metrů vypustit, Asafa Powell se zase krátce před začátkem šampionátu z nejrychlejšího sprintu odhlásil. "Zranění třísel se každým dnem zlepšuje, teď ale ještě nemohu říct, jestli zítra poběžím," prohlásil v rozhovoru pro ČT4.

Jamajčené se ve štafetě mohou opřít jednak o čerstvého mistra světa ve stovce Yohana Blakea a hlavně o nejrychlejšího muže historie Usaina Bolta, který má před závodem jasno. "Chci zlato. Doufám, že to týmu vyjde," věří držitel světových rekordů na sto a dvě stě metrů, jenž byl kvůli ulitému startu ze závodu jednotlivců diskvalifikován. Další dva členy jamajského kvarteta budou oznámeny zhruba dvě hodiny před startem závodu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články