Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Sloužím vlasti! Medailisté z ME atletů jsou zpět v Česku

Praha - Jednu kytici za druhou přijímali medailisté z atletického mistrovství Evropy po návratu do vlasti. Vítězná oštěpařka Barbora Špotáková se z dějiště šampionátu v Curychu vrátila už v pátek, v pondělí však přijela na letiště znovu, aby tam v salonku dostávala květiny a blahopřání k výkonům společně s dalšími medailisty - stříbrným oštěpařem Vítězslavem Veselým, bronzovou chodkyní Anežkou Drahotovou a tyčkařem Janem Kudličkou, který byl také třetí.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští atleti se vrátili z mistrovství Evropy

Triumfem na mistrovství Evropy Špotáková zkompletovala svoji zlatou sbírku. Doma má především dvě olympijská zlata z Pekingu 2008 a z Londýna 2012 a je i mistryní světa z Ósaky 2007. "Je krásné sesbírat všechny tituly. To je něco výjimečného a je dobré, že jsem na to nemyslela dopředu," řekla.

Dobře naladěná oštěpařka půjčila zlatou medaili malé Justýně, dceři ministra školství Marcela Chládka, který byl jedním z gratulantů. Při blahopřání od šéfa armádního sportu Jaroslava Priščáka jako kapitánka české armády tradičně odvětila: "Sloužím vlasti!" a stejně reagoval i Veselý. "To říkám od té doby, co mě to naučili v Přerově. Voják nepoděkuje, když mu vyšší šarže gratuluje," řekla.

Květiny dostávali vedle Špotákové a Drahotové i Veselý a Kudlička. "Připadám si jako miss," vtipkoval tyčkař Kudlička, který bude medailovou nadějí na halovém ME příští rok v březnu v Praze. "Jsem za bronz strašně rád. Pro práci do budoucna to je dobře a postupně to, doufám, budu zlepšovat," plánoval Kudlička.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články