Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Škrobáková překonala svůj český rekord na 100 m překážek

Kladno - Atletka Lucie Škrobáková vytvořila při třetím kole extraligy v Kladně vlastní český rekord v běhu na 100 metrů překážek. Halová vicemistryně Evropy z Turína dnes zaběhla čas 12,73 sekundy, čímž vlastní maximum z loňského mistrovství republiky zlepšila o plné dvě desetiny. Škrobáková má v letošní sezoně výbornou formu. Pod třináct sekund se dostala hned několikrát a svému rekordu se na setinu přiblížila na novém mistrovství Evropy družstev v Leirii. Také v pátek při Zlaté lize v Oslu své maximum atakovala, tehdy ještě rekord odolal, prý také vinou špatné startovní reakce.

Lucie Škrobáková
zdroj: ČTK

Dnes vyšel Škrobákové závod naprosto ideálně a skvělým výkonem se zařadila na čtvrté místo aktuálních světových tabulek společně s Američankou Daniellou Carruthersovou. V Evropě je česká překážkářka nejrychlejší.

"Už v minulých závodech bylo vidět, že forma je dobrá. A dneska to konečně vyšlo," uvedla rekordmanka. V Oslu jí závod nevyšel, prohrála tam právě s Carruthersovou. "Utekla mi po startu a já ji dobíhala. Mám raději takovéto sólo závody," uvedla překážkářka, která dala extralize přednost před původně plánovaným úterním mítinkem v Lausanne. Svou účast ve Švýcarsku ale ještě definitivně nezrušila.

"Věděla jsem, že mám na rekord. Takový výkon jsem ale nečekala"

přesto byla Škrobáková výkonem za podpory větru 0,8 metru za sekundu překvapená. "Už při rozcvičování časy napovídaly dobrému výkonu. Věděla jsem, že mám na rekord, ale takový výkon jsem skutečně nečekala. Věřila jsem si maximálně na 12,80," prohlásila sedmadvacetiletá závodnice USK Praha.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články