Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Škrobáková postoupila na MS do semifinále běhu na 100 m překážek

Berlín - Překážkářka Lucie Škrobáková postoupila na mistrovství světa v Berlíně do semifinále. Ve svém rozběhu na stometrové trati obsadila čtvrté místo, které znamenalo přímý posun do středečního závodu. Česká rekordmanka dosáhla času 13,04 sekundy, její osobní maximum je o 31 setin lepší. Sedmadvacetiletá Škrobáková v osmé dráze pomaleji vystartovala, ale ve druhé polovině trati se bezpečně usadila na postupové pozici. Halová vicemistryně Evropy je v semifinále světového závodu poprvé v kariéře, na olympijských hrách v Aténách i Pekingu vypadla vždy v rozbězích. V roce 2005 na MS v Helsinkách se zranila při rozcvičování a do soutěže nezasáhla.

Škrobáková přitom neměla snadnou úlohu, protože v rozběhu měla za soupeřky Australanku Sally McLellanovou, letos nejrychlejší ženu na světě, Julii Kondakovovou z Ruska s osobním rekordem 12,79 sekundy, Irku Derval O'Rourkeovu, bývalou halovou mistryni světa a šestou ženu z Pekingu, a také Američanku Michelle Perryovou, mistryni světa z Helsinek a Ósaky, která měla útočit na svůj třetí titul za sebou.

Škrobáková šetřila síly

"Bylo to nadupané, ale já jsem si výpadek nepřipouštěla. Věřila jsem si, že postoupím," řekla Škrobáková. Nakonec jí k přímému postupu pomohla právě Perryová, která běžela pomalu a nečekaně vypadla. Měla nejspíš zdravotní problémy, startovala se zavázaným kolenem. "Nevím, co jí bylo, ale už při rozcvičení běhala tragicky. Vůbec jí to neběželo," všimla si Škrobáková. "Ale dobře, aspoň jsem neměla s postupem problémy," usmála se.



Škrobáková prý trochu i pošetřila síly, od začátku neběžela úplně naplno. "Nezáleží na tom, jak se běžel rozběh, to byl jen první krůček. Zítra bude úplně nový den a poběžíme od nuly," uvedla překážkářka. Dráhu si pochvalovala, třebaže někteří atleti hovořili o tom, že je pomalá. "Není. Myslím, že se dá běžet rychle, ale na postup do finále bude třeba hodně rychlý čas," tušila.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články