Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Škrobáková a Čechová mají limity na ME i olympiádu

Vyškov - Dva limity na mistrovství Evropy v Helsinkách i olympijské hry v Londýně přinesl první den domácího šampionátu ve Vyškově. Překážkářka Lucie Škrobáková se vrátila po zranění a v rozběhu předvedla kvalitní výkon 13,12 sekundy, sprinterka Kateřina Čechová po několika nezdarech v minulých závodech zaběhla v rozběhu hladké stovky čas 11,34, který pak ve finále dokázala ještě o dvě setiny vylepšit.

Kateřina Čechová
zdroj: ČTK autor: Igor Zehl

Halová vicemistryně Evropy z Turína 2009 Škrobáková se na začátku května zranila a měla jen šest týdnů, aby se dala dohromady a splnila limity. Poprvé závodila minulý týden ve Velenje, kde testovala hlavně zdraví, a ve Vyškově už v rozběhu běžela naplno. "Stoprocentní spokojenost. Byla jsem trochu nervózní, není ideální mít dva závody na plnění limitů, ale věřila jsem si, že to bude dobré," prohlásila Škrobáková, která měla natržený zadní stehenní sval nad kolenem.

Ve finále Škrobáková ucítila hned při náběhu na první překážku bolest v lýtku, přesto se rozhodla závod dokončit, byť zadrženě ve vítězném čase 13,40. "Titul pro mě něco znamená," řekla. Po proběhnutí cílem zůstala ležet na dráze, postarat se o ni museli lékaři. "Bude to dobré, je to křeč, musím něco vydržet," prohlásila.

Čechová se zařadila na dvanácté místo evropských tabulek a udělala radost nejen sobě, ale i svému kouči Luďku Svobodovi. Jeho další svěřenci včetně Petra Svobody jsou totiž zranění. "Mám formu už hrozně dlouho, jen jsem čekala na správný závod. Máme rozpadlou skupinu, tak jsem z toho měla trochu 'bordel' v hlavě, ale chtěla jsem ukázat, co ve mně je," uvedla Čechová. "Hlava je mrcha, ještě k tomu jsem ženská. Teď už mám v hlavě uklizeno, je to dobré," radovala se.

Je nám líto, video expirovalo.
Atletické Mistrovství ČR
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články